Ordningsregler

För att alla ska trivas i bostadsrättsföreningen Rusthållaren är det viktigt att man som medlem visar hänsyn för varandra och respekterar att alla har olika behov. De flesta konflikter kan oftast lösas genom att kompromissa. Detta är mycket viktigt att förstå, annars går det inte att leva och bo så tätt inpå varandra som man gör i en bostadsrättsförening. Enklaste sättet att främja en gemytlig boendemiljö är därför att tala med varandra. I många fall räcker detta för att lösa en fråga. Ett annat bra sätt är att regelbundet använda de anslagstavlor som finns i alla trappuppgångar. Annonsera gärna där om ni ska ha en tillställning eller planerar att bygga om.

En förening som Rusthållaren behöver dock vissa ordningsregler och föreskrifter som föreningens medlemmar ska följa. Grillning på balkonger och uteplatser är exempelvis inte tillåtet, dock är grillning på gården tillåten. Rökning på balkonger är däremot inte möjligt att förbjuda.

Det är även viktigt att respektera att vissa människor vill ha det lugnt omkring sig och sänka ljudnivån framåt kvällskvisten. Detta gäller särskilt på balkonger och uteplatser, men även i lägen-heterna. Boende i föreningen måste dock acceptera att det inte kan bli helt tyst i ett flerfamiljehus, utan vanliga oljud naturligtvis inte kan förbjudas.

Föreningen har även en strävan att gårdarna ska se snygga ut. Därför är det naturligtvis viktigt att vi är rädda om saker och inte skräpar ned. Husen ska även se enhetliga ut, vilket föranleder att styrelsens tillåtelse krävs om man exempelvis vill sätta upp en markis eller parabol.

Länk till Stadgar för Brf Rusthållaren